Close button

США ополчилися на європейського союзника "Північного потоку-2"

США ополчилися на європейського союзника "Північного потоку-2"

Швейцарська Zurich Insurance Group може посприяти завершенню будівництва газопроводу, через що її, ймовірно, включать в американський список європейських підприємств - союзників проєкту під загрозою санкцій, повідомляє Лента.ру.

За даними ЗМІ, Держдепартамент 14-15 січня опублікує список компаній, які, на його думку, залучені до проєкту. Крім страховиків в нього можуть потрапити сертифікатори обладнання та структури, які безпосередньо займаються укладанням труб.

Про те, що Zurich Insurance Group може стати основним страховиком "Північного потоку-2", джерела писали ще в листопаді 2020 року. Тоді в компанії заявили, що не обговорюють свою співпрацю з конкретними клієнтами й завжди працюють в рамках встановлених правил. На новий запит журналістів страховик не відповів.

У грудні американський Конгрес затвердив нові санкції проти компаній, що допомагають завершити проєкт. В результаті "Північний потік-2" відмовилася сертифікувати норвезька компанія DNV GL. Її сертифікат необхідний для початку роботи об'єкта. У січні стало відомо, що США на початку нового року розіслали загрози європейським компаніям, попереджаючи їх, що за підтримку російського газопроводу їх чекають санкції.

Новини

Популярні теми форуму

analytics