Close button

Кличко розповів, чи підвищать тарифи у Києві

Кличко розповів, чи підвищать тарифи у Києві

Поки в Україні готуються знизити ціну на газ для населення, мер Києва Віталій Кличко заявив, що в столиці ціни на опалення і гарячу воду не підвищаться цієї зими, повідомляє УНИАН.

Про це він сказав на брифінгу.

Він нагадав, що питання тарифів постає кожен опалювальний сезон, а причиною для перегляду цін є підвищення вартості газу, який застосовується для нагріву води.

"Київ має обґрунтований і затверджений план розрахунків, але в цьому опалювальному сезоні ціна послуг на гарячу воду й опалення не зміниться. Мешканці багатоквартирних будинків будуть платити за комунальні послуги за тарифами 2019 року", - заявив Кличко.

При цьому мер зазначив, що кияни самі можуть вплинути на суми в платіжках. За його словами, майже 800 будинків уже скористалися міськими програмами з енергозаощадження, а термомодернізація будинків дає змогу зменшити витрати за комунальні послуги в 2-3 рази.

Тим часом в Україні не вщухають протести через значне зростання ціни на природний газ для населення. Незадоволені ті, хто обігріває газом житло і при цьому не отримує субсидію, насамперед це жителі сіл і невеликих міст. Влада вже заявила, що газ подешевшає, але завдяки чому, коли і на скільки насправді знизиться його вартість, поки неясно.

Новини

Популярні теми форуму

analytics