Close button

У Британії помер відомий мільярдер

У Британії помер відомий мільярдер

У віці 86 років після нетривалої хвороби помер британський мільярдер і співвласник медіахолдингу Telegraph Media Group Девід Барклі. Про це повідомляє входяща в структуру медіахолдингу газета The Daily Telegraph, повідомляє РБК.

Свою бізнес-імперію Девід Барклі побудував разом з братом-близнюком Фредеріком. Їх стан Forbes оцінював у $ 4,3 млрд (494-й рядок у списку найбагатших людей світу).

З 1960-х років Девід і Фредерік Барклі займалися бізнесом в сфері нерухомості, пізніше вони зайнялися готельним бізнесом. Деякий час їм належала група Maybourne Hotel Ltd., в яку входить один з найвідоміших готелів Лондона, п'ятизірковий Claridge's.

Крім медіахолдингу Telegraph, їм належало велика кількість об'єктів люксової нерухомості і інтернет-магазин Very Group. Telegraph Media Group вони придбали в 2004 році, крім The Daily Telegraph, в нього входять The Sunday Telegraph, а також суспільно-політичний журнал The Spectator.

Співчуття у зв'язку зі смертю Девіда Барклі висловив прем'єр Великобританії Борис Джонсон. «З повагою і захопленням прощаюся з сером Девідом Барклі. Він врятував велику газету, створив тисячі робочих місць по всій Великобританії і пристрасно вірив у незалежність цієї країни і в те, чого вона може досягти», - написав він у своєму Twitter.

Новини

Популярні теми форуму

analytics