Close button

Коли сенат ухвалить рішення про імпічмент Трампа

Коли сенат ухвалить рішення про імпічмент Трампа

Розгляд імпічменту президента Дональда Трампа в Сенаті США почнеться лише наступного тижня, повідомляє Европейская Правда.

Про це заявив в середу лідер сенатської більшості Мітч Макконнелл, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

"Навіть якби процес в Сенаті почався на цьому тижні і імпічмент розглядали невідкладно, остаточний та вердикт не буде винесено до тих пір, поки президент Трамп не покине свій пост. Це не рішення, яке я приймаю, це факт", - сказав Макконнелл.

Макконнелл, який втратить позицію лідера більшості, коли Байден прийме присягу 20 січня, зробив свою заяву незабаром після того, як Палата представників проголосувала за те, що Трамп став першим президентом США, якому двічі оголосили імпічмент.

Тепер справа імпічменту переходить в Сенат, який повинен провести офіційний суд під головуванням Верховного судді США Джона Робертса.

Макконнелл заявив, що "справедливий або серйозний судовий розгляд" не може бути завершено до присяги Байдена.

"Сенат провів три судові процеси про імпічмент президента. Вони тривали 83 дні, 37 днів і 21 день відповідно", - зазначив він в заяві.

Десять республіканців Трампа приєдналися до 222 демократів для підтримки імпічменту в Палаті представників, де демократи мають незначну більшість. У Сенаті республіканці все ще мають контроль, поки двоє новообраних демократів з Джорджії не займуть свої місця, а новообраний віце-президент Камала Харріс не принесе присягу разом з Байденом.

Новини

Популярні теми форуму

analytics