Close button

Угорський міністр приїде в Україну на переговори з Кулебою

Угорський міністр приїде в Україну на переговори з Кулебою

Міністри закордонних справ України та Угорщини Дмитро Кулеба і Петер Сійярто домовилися про переговори в Києві на тлі жорсткої кризи в стосунках, повідомляє Европейская правда.

Інформацію про те, що візит міністра вже узгоджений, "Європейській правді" підтвердив глава МЗС України Дмитро Кулеба.

За словами Кулеби, приїзд угорського чиновника очікується до кінця місяця.

"Угорщина для нас важливий партнер і близький сусід. Сусіди, буває, сваряться, але потім повинні миритися, тому що залишаються сусідами. Тому ми домовилися, що в кінці січня мій колега Петер Сійярто відвідає Київ для обговорення ситуації у двосторонніх відносинах і шляхів розв'язання проблем на основі принципу взаємної поваги", - заявив міністр в коментарі запит ЄвроПравди.

Інші джерела також кажуть, що візит запланований на останній тиждень січня, вже після зміни влади в США.

За даними ЄП, мова йде не про офіційне засідання міжурядової комісії, яке було підставою для зустрічей Кулеби з Сійярто раніше в цьому році, а про персональний візит угорського міністра для пошуку виходу з кризи у відносинах.

Ініціатором переговорів стала Угорщина, але запрошення зустрітися в Києві, по інформації одного з джерел ЄП, надійшло від української сторони.

Як відомо, нове загострення у відносинах почалося після серії обшуків, проведених СБУ в Закарпатті та повідомлень про кримінальні виробництва проти чиновників-угорців. Лідер товариства угорської культури Василь Брензович, який став одним з фігурантів розслідувань, на початку грудня залишив Україну. Криза додатково загострилася після некоректних заяв представників угорської партії влади про ситуацію в Україні.

Новини

Популярні теми форуму

analytics