Close button

Іран ввів в дію свій перший вертольотоносець

Іран ввів в дію свій перший вертольотоносець

Іран ввів в дію найбільший бойовий корабель в своїй історії - вертольотоносець Makran. На його борту можуть базуватися пілотовані гвинтокрилі машини і безпілотники, повідомляє Naked Science.

До складу іранських ВМС ввели плавучу базу Makran, яку створили шляхом переобладнання одного з танкерів. Довжина корабля складає 230 метрів. На його борту можуть базуватися вертольоти, швидкохідні катери і загони морського спецназу. Крім того, корабель здатний нести безпілотники.

Вертольотоносець покликаний забезпечувати дії іранських ВМС в далекій морській зоні, перш за все в північній частині Індійського океану, Баб-ель-Мандебській протоці і Червоному морі.

4862326_1000.jpg

Makran

На одному з представлених фото показані кілька гвинтокрилих машин різних моделей в складі авіагрупи Makran. Це вертольоти AS-61, RH-53D і AB.212ASW.

4863156_1000.jpg

Makran

Нагадаємо, в 2018 році стався інцидент з одним з найбільших іранських кораблів - фрегатом Damavand. Несприятливі погодні умови призвели до того, що корабель налетів на хвилеріз в Каспійському морі і зламався на дві частини.

А в минулому році іранський фрегат Jamaran потрапив ракетою в катер Konarak ВМС Ісламської Республіки: в результаті загинули кілька десятків людей.

Новини

Популярні теми форуму

analytics