Close button

"Це перемога України", — Кулеба про рішення ЄСПЛ

"Це перемога України", — Кулеба про рішення ЄСПЛ

Рішення ЄСПЛ щодо прийнятності справи "Україна проти Росії" по Криму - важливий крок на шляху до залучення РФ до юридичної відповідальності, повідомляє Украинская правда.

Про це заявив глава МЗС України Дмитро Кулеба на брифінгу в Києві.

"Це перемога України. Це важливий крок на шляху до залучення Росії до юридичної відповідальності за агресію проти України. І з кожним кроком ціна цієї відповідальності буде рости", - сказав Кулеба.

Він нагадав, що Україна здійснює юридичні дії проти Росії не тільки в ЄСПЛ, але і в Міжнародному морському трибуналі та Суді ООН.

"Вони всі крок за кроком будуть підтверджувати ту правду, яку Україна доносила світу з 2014 року, коли почалася російська агресія, і спростовувати всю пропаганду, яку поширювала Росія", - сказав міністр.

Нагадаємо, ЄСПЛ прийняв перше рішення у справі "Україна проти Росії", визнавши прийнятною скаргу Києва на порушення прав людини в окупованому Криму.

Переважна більшість статей, за якими Україна звинувачує РФ в здійсненні системних порушень прав людини в Криму, визнані прийнятними для розгляду по суті.

Суд відхилив як неаргументовані тільки звинувачення України про те, що Росія після окупації Криму встановила там "адміністративну практику щодо вбивств/розстрілів".

Окремо Суд зазначив, що Росія здійснювала "фактичний контроль" на території Криму з 27 лютого 2014 року, тобто ще до незаконної анексії окупованого нею півострова.

Новини

Популярні теми форуму

analytics