Close button

МЗС: санкції проти Дубинського не вплинули на відносини США і України

МЗС: санкції проти Дубинського не вплинули на відносини США і України

Оголошення про американські санкції проти кількох українських громадян не привело до напруги у двосторонніх відносинах між Сполученими Штатами і Україною, повідомляє Украинская правда.

Як повідомляє "Європейська правда" , про це заявив глава МЗС України Дмитро Кулеба на брифінгу в Києві.

"Ні, ми його не відчуваємо. Тому що немає ніяких підстав стверджувати, що Україна як держава втручалася у внутрішні справи США. Цього не було, немає і ніколи не буде. А дії окремих осіб повинні розглядатися як дії окремих фізичних осіб", - сказав Кулеба.

Міністр зазначив, що США у всіх комунікаціях з цього питання відзначають, що мають підстави підозрювати зазначених осіб в діях в інтересах Російської Федерації, а не України.

"Це дуже важливо відзначити, щоб в інформаційному просторі і в громадській думці Сполучених Штатів не формувалася думка, що це українці від імені української держави щось робили", - додав Кулеба.

"Я вже висловлювався, що будь-яка людина, яка хоче так чи інакше вплинути на внутрішньо політичні процеси в США, в кінці кінців буде змушена нести за це відповідальність. Тому що Сполучені Штати дуже жорстко ставляться до таких речей. Тому всі люди, які намагалися це робити, мали усвідомлювати наслідки подібних кроків ", - додав він.

Новини

Популярні теми форуму

analytics