Close button

Хетчбек Renault 5 буде відроджено

Хетчбек Renault 5 буде відроджено

Компанія Renault представила прототип нового Renault 5. Ім'я легендарного компакта французької марки дісталося електромобілю, який встане на конвеєр в 2025 році, повідомляє Auto.ua.

Новий Renault 5 являє собою електричний хетчбек B-класу, що поєднує в собі передові електромобільні напрацювання компанії, «загорнуті» в дизайн за мотивами знаменитого суперміні, який випускався з 1972 по 1996 рік. Приблизно таке ж позиціонування і у Honda e і MINI Electric, проте Renault 5 теоретично повинен бути трохи дешевшим порівняно з конкурентами.

Renault 5 Prototype

Renault 5 Prototype створив дизайнер Жиль Відаль, якого Renault недавно переманила з концерну PSA (Peugeot Citroen), де він намалював інший концепт в ретро стилі - Peugeot E-Legend. «Дизайн Renault 5 заснований на R5, культової моделі нашої спадщини. Цей прототип втілює сучасність, автомобіль, відповідний своєму часу: міський, електричний, привабливий », - розповів він.

Renault 5 Prototype

Деякі елементи стилю оригінальної моделі були переосмислені для сучасного використання. Наприклад, повітрозабірник на капоті приховує люк для зарядки, а протитуманні фари в передньому бампері фактично є денними ходовими вогнями.

Renault 5 Prototype

Знімків інтер'єру Renault не показала, а через скла видно хіба що великий дисплей віртуальної панелі приладів. Технічні характеристики прототипу і майбутньої серійної моделі поки також не розголошуються.

Новини

Популярні теми форуму

analytics