Close button

Tesla зобов'яжуть відкликати 160 тисяч електрокарів

Tesla зобов'яжуть відкликати 160 тисяч електрокарів

Національне управління дорожньої безпеки (NHTSA) за підтримки Мінтрансу США зобов'язало Tesla відкликати 158 тисяч електрокарів, повідомляє ТСН Авто.

Про це йдеться в The Wall Street Journal.

Відзначається, що мова йде про моделі Model S (випущених з 2012 по 2018 роки) і Model X (з 2016 по 2018), в яких були виявлені дефекти в роботі головного блоку управління Media Control Unit, зокрема його інформаційного дисплея.

У NHTSA заявили, що такий дефект може привести до втрати зображення з задньої камери і зниження видимості при русі заднім ходом. Щодо ДТП, пов'язаних з несправністю, інформації поки немає.

За даними агентства, управління рідко звертається офіційно в компанії, оскільки автовиробники зазвичай добровільно і в усному порядку погоджуються вжити заходів. У той же час в Tesla поки не відреагували на вимогу, хоча NHTSA повідомили Tesla про проблему ще в листопаді минулого року. Для відповіді в компанії мільярдера Ілона Маска є ще близько двох тижнів.

Всього відомство розглянуло 12 523 скарг, пов'язаних з "глюками" і відключенням тачскрін. Tesla зобов'язана дати офіційну відповідь до 27 січня. Якщо компанія не згодна з висновками агентства, вона буде зобов'язана надати "повне пояснення свого рішення".

Новини

Популярні теми форуму

analytics