Close button

Податкова Нідерландів помилково звинуватила громадян у шахрайстві

Податкова Нідерландів помилково звинуватила громадян у шахрайстві

Уряд Нідерландів в п'ятницю прийме рішення про те, чи йти у відставку через наростальний скандал, в якому податкові органи помилково звинуватили тисячі сімей в шахрайстві, в результаті чого багато хто з них виявилися в боргах, повідомляє Украинская правда.

У грудні був опублікований звіт депутатів під назвою "Безпрецедентна несправедливість" після розслідування скандалу з виплатами по догляду за дітьми, яке включало публічні допити посадових осіб аж до Рютте.

У документі вказується, що податковим органом Нідерландів "були порушені основоположні принципи верховенства закону", і розслідування шахрайства відносно сімей було ініційовано "такою простою річчю, як адміністративна помилка, без будь-якого злого умислу".

Близько 20 тис. працездатних сімей були притягнуті до відповідальності в судах за шахрайство, і їм було наказано виплатити допомогу на утримання дитини та відмовлено в праві на подачу апеляції. Все це відбувалося протягом декількох років з 2012 року.

Деякі сім'ї через це були близькі до банкрутства або змушені були переїхати через несправедливі позови на десятки тисяч євро, коли передбачуване шахрайство зводилося до неправильно заповненої форми або відсутності підписів.

Уряд перепросив за методи податкової інспекції та в березні минулого року виділив понад 500 мільйонів євро в якості компенсації, близько 30 тис. євро на кожну сім'ю.

Лідер опозиційної лейбористської партії Лодевік Ашер, який був міністром соціальних справ в попередньому уряді, подав у відставку у зв'язку зі скандалом, але заперечує, що знав, що податкові органи "помилково вистежують тисячі сімей".

Рютте заявив, що виступає проти розпуску нинішньої коаліції, стверджуючи, що Нідерландам потрібна стабільність в умовах пандемії коронавируса, але не виключив цього. Кабінет міністрів розгляне свою позицію на черговому засіданні в п'ятницю.

У разі відставки уряд залишиться в якості тимчасового до тих пір, поки не буде сформована нова коаліція, а в березні відбудуться загальні вибори.

Новини

Популярні теми форуму

analytics