Close button

Канал Порошенко отримав попередження від Нацради

Канал Порошенко отримав попередження від Нацради

Сьогодні Нацрада винесла попередження телеканалу Петра Порошенка "Прямий". З цього приводу прихильники екс-президента підняли хвилю Хейта, повідомляє Страна.ua.

"Прямий отримав попередження від Зеленського за критику його правління в прямому ефірі. Формально попередження винесла Нацрада з дамою із" плюсів "Ольгою Герасим'юк на чолі. Чи не сепаратистським і проросійським каналах, зауважте. Ні. Але ми ж розуміємо, хто ініціатор рішення. Вдивіться в це особа. особа цензури. це особа цієї епохи ", - написав політолог і ведучий "Прямого" Тарас Березовець і опублікував фото Герасимюк.

%D0%B3%D0%B5%D1%80(8).png

Ми взяли коментар у голови Нацради України з питань телебачення і радіомовлення Ольги Герасим'юк.

За її словами, під санкції потрапив ефір художника Сергія Пояркова, де той вживав нецензурну лексику, але мова не йшла про честь і гідність президента.

"Ми говорили про неприпустимість такої лексики в ефірі телеканалу, особливо у час, доступний для неповнолітніх. Чи не йшлося про честь і гідність президента, нехай ніхто нічого не вигадує. Перевірка була проведена ще колегами, які працюють не в Нацраді, а в колах, наближених до "Европеі̆скоі̆ солідарності". Тому їх позови до суду, якими вони нас з усіх боків обклали, про неправомірність перевірок - можуть адресувати цим колегам, які або корумповані, або непрофесійні. За це була винесена санкція - попередження через використання ненормативноі̆ лексики" , - повідомила Герасим'юк.

Також глава Нацради додала, що за результатами другої перевірки "Прямого" ніяких санкцій не було.

"Здається, вже рік канал в ефірі повідомляє своїм телеглядачам, що Нацрада закриває" Прямий", але це фейк. А другу перевірку ми взяли до відома - вона стосувалася поведінки Матвія Ганапольського в ефірі, яке, ми переконані, порушує всі стандарти професії. Там теж була ненормативна лексика. За законодавством - це фактично порушення стандартів і журналістскоі̆ етики ", - повідомила глава Нацради.

Крім того, Герасим'юк розповіла про свою реакцію на обрушився на неї Хейт з боку прихильників Порошенко.

"Ніяк не реагую на хейт, не читаю. Чула про це. Ми сьогодні зверталися під час програми до журналістів "Прямого", щоб вони припинили обманювати своїх телеглядачів, щоб вони не перекручували факти і не кричали кожного разу, що їх закривають. Ніхто їх не закриває, і Нацрада не має на це права. Потрібно говорити про суть того, що відбувається. Вони дуже часто дозволяють собі таку лексику і таку поведінку. Те, що я читаю у себе у приватних повідомленнях - це їх звичайна поведінка. Воно абсолютно ніяк не корелює з патріотизмом, котре вони декларують", - повідомила Ольга Герасим'юк.

Новини

Популярні теми форуму

analytics