Close button

Новообраний президент США презентував "План порятунку Америки"

Новообраний президент США презентував "План порятунку Америки"

Обраний президент США Джо Байден представив план допомоги американській економіці, що постраждала від пандемії коронавірусу, загальною вартістю $ 1,9 трлн, повідомляє Левый Берег.

Про це повідомляє "Голос Америки".

Стратегія Байдена отримала назву "План порятунку Америки" і спрямована на прискорення процесу вакцинації, пожвавлення економіки і відкриття шкіл. Байден презентував її разом з обраною віце-президентом Камалією Харріс в Вілмінгтоні. Він обґрунтував свої пропозиції щодо стимулювання економіки, відзначивши, що США потребують термінової допомоги у зв'язку з пандемією, вигоди, які будуть отримані в результаті реалізації плану "значно перевершать витрати".

"У цей кризовий момент ми не можемо дозволити собі сидіти склавши руки", - зазначив Байден.

Подробиці плану були опубліковані представниками перехідної команди Байдена напередодні його виступу. У заяві говориться, що план послужить "трампліном для відновлення американської економіки після того, як пандемію вдасться взяти під контроль".

Понад $ 400 мільярдів буде витрачено на вакцинацію, тестування, створення нових робочих місць у сфері охорони здоров'я, відкриття шкіл та виплату відпускних за сімейними обставинами, а також - на створення інфраструктури, яка дозволить здійснити введення 100 мільйонів доз вакцини за перші 100 днів президентства Байдена.

Частина американців отримає додатково $ 1 400 допомоги. Люди, які залишилися без роботи, будуть щотижня отримувати федеральну допомогу з безробіття в розмірі $ 400 аж до вересня 2021 року.

План Байдена також передбачає продовження до вересня мораторію на виселення людей з житла, що орендується і вилучення банками майна, закладеного під іпотечні кредити.

Рівень мінімальної заробітної плати на федеральному рівні буде збільшено з нинішніх $ 7,25 до $ 15 за годину.

Відомства і компанії в сфері громадського транспорту отримають допомогу в розмірі $ 20 мільярдів. Також будуть запропоновані гранти і позики малому бізнесу.

Ненсі Пелосі і Чак Шумер, головні демократи в Конгресі, прокоментували подробиці плану Байдена, висловивши подяку обраному президенту.

"Програма з надання надзвичайної допомоги американцям, анонсована сьогодні майбутньою адміністрацією Байдена і Харріс, є правильним підходом. Це показує, що у демократів нарешті з'явиться партнер в Білому домі, який розуміє необхідність прийняття швидких заходів для вирішення проблем громад, які потребують допомоги", - йдеться в заяві Пелосі і Шумеру.

Нагадаємо, 2 січня Сенат США подолав вето Дональда Трампа на оборонний бюджет на 2021 рік загальним обсягом понад $ 740 млрд. Документ передбачає допомогу для України в розмірі $ 250 млн і санкції проти російського газопроводу "Північний потік-2". Гроші надаються в рамках ініціативи сприяння в сфері безпеки і підуть на підтримку і допомогу Збройним силам України.

Новини

Популярні теми форуму

analytics