Close button

Китайський автовиробник кинув виклик Tesla

Китайський автовиробник кинув виклик Tesla

Китайський виробник електромобілів Xpeng Motors анонсував нову функцію автономного водіння електромобілів, повідомляє Лента.ру.

За допомогою цього він вирішив кинути виклик конкурентам, таким як Tesla, пише CNBC.

Функція, що отримала назву Navigation Guided Pilot (NGP), дозволить флагманському седану P7 автоматично змінювати смугу руху, прискорюватися або сповільнюватися, а також обганяти автомобілі і виїжджати на шосе. Водії отримають попередження, коли їм буде потрібно взяти на себе керування автомобілем, наприклад, під час несприятливих погодних умов або дорожньо-транспортної пригоди.

Xpeng - китайський стартап з виробництва електромобілів. Поставки седана Xpeng P7, прямого конкурента Tesla Model 3, почалися в червні минулого року. Компанія продала 27 тисяч автомобілів у 2020 році.

Раніше стало відомо, що на китайському ринку електромобілів з'явиться новий великий гравець. Місцевий інтернет-гігант Baidu домовився з автовиробником Geely про створення автономного підрозділу. У Baidu є власний додаток для роботи з картами і технологія голосового асистента DuerOS. Вони можуть бути інтегровані в автомобіль.

Новини

Популярні теми форуму

analytics