Close button

Parler почав працювати на серверах російської компанії

Parler почав працювати на серверах російської компанії

Заблокована Apple, Google й Amazon соцмережа Parler запустила сайт і обіцяє незабаром почати повноцінну роботу. Скандальна соцмережа розмістила свій сайт на серверах російської компанії, повідомляє InfoResist.

Діяльність поновлюється

Всі проблеми, що виникли після штурму Капітолію у соцмережі Parler будуть вирішені. Про це заявив її засновник Джон Матц і адміністрація сервісу.

У заяві наголошується, що Parler "вирішить будь-яке поставлене перед ним завдання" і знову "привітає користувачів".

dzhon.jpg.webp

Поки на сторінці зображено тільки повідомлення соцмережі. Його додатки в App Store і Google Play недоступні. Матце уточнив, до кінця січня сервіс збирається повернутися до роботи.

Згідно з відкритими даними сайт Parler тепер розміщується на серверах російської компанії ddos-guard.net. Компанія ДДОС-ГВАРД знаходиться в Ростові-на-Дону і надає послуги із захисту сайтів від DDoS атак, повідомляє видання "Idel.Реаліі".

Тим часом ЗМІ повідомляють, що люди, які підтримують "крайні праві" ресурси, вкладають кошти й в Parler.

Як повідомляє Wall Street Journal, Parler фінансує зокрема дочка інвестора хедж-фонду Роберта Мерсера Ребека.

У листопаді Матц в інтерв'ю пояснив різке зростання передплатників втомою людей від цензури з боку чільних конкурентів Кремнієвої долини. Прихильники Parler при цьому вважають, що напад на Капітолій планувалося, як правило, через Facebook. За одним з постів з такою тезою Матц поставив лайк в соцмережі Linkedin.

Російський слід

Відзначається, що Матц одружений на росіянці. Весілля вони грали в Казані. Деякий час він жив в РФ, а Parler запустив відразу після приїзду звідти.

Дружина Матц - 30-річна Аліна Мухутдінова. У Казанському федеральному університеті вона вивчилася на юриста. Останній раз була у батьків у 2019 році до пандемії коронавірусу.

З чоловіком, найімовірніше, познайомилася навесні 2016 року, коли проводила в США відпустку. 12 грудня 2017 вона вийшла заміж.

Судячи з публікацій ВКонтакте матері Аліни Гульнари, весілля молодята грали в Казані. Туди Матц прилетів з Америки. Повернувся він в США тільки в липні 2018-го. Тепер у пари є дочка.

Бхарат Ганеш з Оксфордського університету, розповів, що немає ніяких доказів того, що мережа Parler безпосередньо пов'язана з Росією. Однак відомо, що сім'я Мерсер, брала участь в підтримці Parler. Як і інші платформи "альтернативних технологій".

"Я, дійсно, очікую, що агентства, аналогічні АІД ("Агентство інтернет-досліджень" також в пресі та інших джерелах позначається як "фабрика тролів", "пригожінські тролі", "Ольгинські тролі", "кремлеботи") в Санкт-Петербурзі, обвинувачувані Мюллером, використовують Parler як ще один сайт для поширення дезінформації та участі в маніпуляціях в соціальних мережах", - сказав він.

Новини

Популярні теми форуму

analytics