Close button

Рада мусульман Франції прийняла хартію Макрона

Рада мусульман Франції прийняла хартію Макрона

У документі йдеться про сумісність ісламу з принципами Республіки, неприйнятність використання релігії в політиці, про принцип рівності статей, повідомляє Корреспондент.

У Франції мусульманські лідери схвалили й погодилися визнати "хартію республіканських цінностей". Її раніше запропонував прийняти президент Франції Еммануель Макрон. У документі відкидається радикалізм, приймається рівність чоловіків і жінок, а також говориться про неприйнятність використання ісламу в політичних цілях, пише Le Figaro.

Французька рада мусульманської віри (CFCM) працювала над текстом, в якому відмовляється від фундаменталістських доктрин і приймає світські цінності, останні шість тижнів.

Тепер згідно з новою системою ліцензування імамів вони повинні підписувати хартію. Повний її зміст поки не було опубліковано. Однак, відповідно до пресрелізу CFCM, відомо, що в тексті на приблизно восьми сторінках йдеться "про сумісність мусульманської віри з принципами Республіки".

Проєкт хартії тепер буде відправлений на затвердження всіма установами, що входять до ради, після чого документ представлять Макрону.

Новини

Популярні теми форуму

analytics