Close button

Як мотоусюдиходи поставили на рейки

Як мотоусюдиходи поставили на рейки

Сьогодні використання вантажних автомобілів для руху по рейках не є чимось новим. Однак в даному випадку для обслуговування залізниць взяли мотоусюдиходи, повідомляє Автоцентр.

В результаті вийшов інноваційний Polaris Rail Ranger, оснащений досить дорогим обладнанням.

Дивовижна машинка була побудована британською компанією Fitzgerald Plant Services Ltd, визнаним постачальником спеціалізованих послуг для залізничної і будівельної галузей. До кінця минулого року компанія вже поставила чотири мотовсюдихода Polaris Ranger для роботи на залізничних лініях Великобританії.

Спеціалізовані мотоусюдиходи Ranger оснащені проставкамі для збільшення колії і забезпечення правильної посадки шин для рейкового ходу, а також рейковим редуктором, пневматичною гальмівною системою і гідравлічними системами.

Оскільки шасі Polaris було спроектовано для установки снігоочисника, ті ж точки кріплення можна було використовувати для монтажу рейкового обладнання в носовій частині, проте шасі довелося спеціально адаптувати для аналогічного обладнання на кормі.

Гідравлічна система управляє підйомом і опусканням рейкових візків та гідравлічним гальмом стоянки причепа за допомогою 12-вольта електрогідравлічного блоку живлення постійного струму, що живиться від акумуляторної батареї. Також є здвоєний повітряний компресор постійного струму на 12 В, який приводить в дію пневматичну гальмівну систему - вимога для буксирування причепів на залізничній колії Великобританії.

Компанія додала власний дисплей, контролери та програмне забезпечення для управління різними залізничними системами і забезпечення максимальної ефективності їх роботи.

Оператор може в режимі реального часу отримувати оновлення про стан машини і управляти функціями через призначений для користувача інтерфейс. Є також захищені паролем меню для сервісних інженерів, в яких можна знайти всю діагностичну інформацію системи і налаштування калібрування.

Новини

Популярні теми форуму

analytics