Close button

Перекваліфікація: безробітних з Києва почнуть навчати в IT-сфері

Перекваліфікація: безробітних з Києва почнуть навчати в IT-сфері

Кабінет міністрів погодив реалізацію експерименту з професійного навчання безробітних Києва за потребами роботодавців в ІТ-сфері, повідомляє Finance.ua.

Про це написав у своєму Telegram-каналі народний депутат Олексій Гончаренко.

«Кабмін погодив реалізацію в місті Києві експерименту з професійного навчання безробітних для потреб роботодавців сфери ІТ», - написав Олексій Гончаренко.

Як наголошується в пояснювальній записці до проекту постанови, в зв'язку карантинними обмеженнями зросла кількість безробітних, в тому числі за рахунок повернення в Україну великої кількості громадян України, які працювали за кордоном, при тому, що українські ІТ-компанії відчувають нестачу фахівців з потрібними навичками.

Хто буде учасниками експерименту:

  • роботодавці сфери інформаційних технологій;
  • суб'єкти освітньої діяльності, що надають послуги в системі неформальної освіти;
  • зареєстровані безробітні, які мають право на отримання соціальних послуг з професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації.

Фінансування проекту:

  • фінансування навчання буде здійснюватися за рахунок коштів Фонду соцстраху.

Як стати кандидатом на участь в експерименті:

  • бути зареєстрованим в Київському центрі зайнятості;
  • пройти комп'ютерне тестування;
  • далі комісія повинна вивчити документи кандидата: мотиваційний лист, довідку про проходження псіх- і наркоогляду і результати тестів.

Після проходження навчання роботодавець повинен протягом 30 днів працевлаштувати учасника експерименту на термін не менше року і платити йому не менше двох мінімальних заробітних плат.

Новини

Популярні теми форуму

analytics