Close button

Раптова поява синців: що це значить

Раптова поява синців: що це значить

Синяк на тілі зазвичай з'являється у відповідь на травму. Під шкірою починають розвиватися капіляри і колір синяка через це набуває різноманітних відтінків. Зазвичай вони самостійно зникають через один-два тижні, повідомляє РБК-Украина.

Однак бувають випадки, коли травми не було, а синець з'явився. Лікарі кажуть, що це сигнал до того, що виникли проблеми зі здоров'ям.

Як повідомляють фахівці Medical News Today, синці часто починають з'являтися у людей старшого віку, оскільки їх кровоносні судини стають слабкішими. Однак буває, що вони виникають і у людей більш молодого віку.

Як ознаки говорять, що з організмом не все гаразд

  • Хворобливі синці виникають у відповідь на незначні травми
  • На тілі з'являється багато синців, але людина не завжди пам'ятає про травми
  • Синці виникають часто, а на їх загоєння йде багато часу
  • Кровотеча після травми триває довше 10 хвилин

Причини виникнення синців

Лікарські засоби. Є препарати, які розріджують кров і можуть викликати більше синців і кровотеч. Якщо є такі ознаки - потрібно обговорити це зі своїм лікарем.

Зловживання алкоголем. Спиртні напої є важливим фактором у розвитку захворювань печінки, в тому числі і цирозу. Як тільки печінка перестає виробляти білки, які допомагають згортанню крові, починаються проблеми.

Порушення згортання крові. До цього можуть призвести генетичні захворювання або придбані в дорослому віці. Якщо таке порушення викликає синці, то є небезпека, що у людини можуть бути внутрішні кровотечі.

Дефіцит вітамінів. Деякі вітаміни можуть впливати на згортання крові. Цинга з'являється від нестачі вітаміну С і вона провокує кровоточивість ясен, синці і рани, які довго не загоюються.

Рак. Таке зустрічається рідко, але онкологія може викликати раптові кровотечі і синці. Зазвичай кров вражає лейкоз. Також може бути кровоточивість ясен.

Васкуліт. Це запалення кровоносних судин, яке може викликати кровотечі та синці, а також задишку, оніміння кінцівок, виразки, грудки і пурпурні плями.

Пурпура. Це захворювання людей похилого віку і вражає людей старше 50 років. На шкірі з'являються пурпурно-червоні поразки, які проявляються на руках і кистях.

Новини

Популярні теми форуму

analytics