Close button

Президент Польщі назвав ефективний спосіб боротьби з Росією

Президент Польщі назвав ефективний спосіб боротьби з Росією

Немає іншого мирного інструменту, щоб змусити недоговороздатності Росію повернутися в річище міжнародного права, окрім як продовжувати тиснути її санкціями, заявив президент Польщі Анджей Дуда, повідомляє ЛІГА.Новости.

Він закликав Захід посилити обмежувальні заходи проти РФ через її агресію проти України, а також затримання російського опозиціонера Олексія Навального і репресій режиму проти його симпатиків.

"Поки дотримується міжнародне право, війни немає. Якщо міжнародне право порушується, це завжди призводить до конфлікту. Єдиний спосіб зробити це без гвинтівок, гармат і бомб - за допомогою санкцій", - сказав Дуда.

На його думку, найефективніше зараз буде націлити санкції на російський Газпром: "Якщо ми обмежимо його функціонування на території ЄС, особливо шляхом припинення нових інвестицій, то повага права там почне просуватися вперед, тому що це (санкції проти Газпрому - прим. ред.) буде серйозним кроком у сфері економічних інтересів Росії".

Польський президент наполягає, що "Росія - не та країна, якій можна довіряти або яка розділяє ті ж цінності і цілі з точки зору правил демократії, що і євроатлантичні держави". Це країна, підкреслив Дуда, яка "роками демонструє, що її імперські амбіції повернулися".

Крім цього, він запевнив, що буде переконувати американського колегу Джо Байдена посилити військовий контингент США в Польщі.

"Я був би радий, якби армія США перемістила до Польщі навіть більше об'єктів своєї інфраструктури, ніж зараз. Ми готові прийняти армію США і створити необхідні умови для її дислокації", - резюмував Дуда.

Євген Пилипенко

Новини

Популярні теми форуму

analytics