Close button

Знайдено загадкова речовина на поверхні супутника

Знайдено загадкова речовина на поверхні супутника

Знайдена на місяці Сатурна "Рея" речовина виявилася компонентом ракетного палива, повідомляє Planet today.

Коли космічний апарат NASA "Кассіні" наблизився до Реї, другий за величиною місяці Сатурна, прилади зонда зареєстрували загадкове з'єднання на поверхні супутника. Нові дослідження показали, що це був гідразин - компонент ракетного палива.

Наукове обладнання зонда "Кассіні", що пролетів у 2017 році повз супутника Рея, аналізувало спектр сонячного світла, який відбивався від поверхні місяця. Це дозволило вченим виявити масу цікавих речовин на місяці Сатурна.

"Ми помітили цікавий провал в ультрафіолетовій частині спектру, і довго не могли зрозуміти, яка речовина поглинає світло таким чином. У якийсь момент з'явилося припущення, що це невідомий тип водяного льоду. Зрештою нам відкрилася правда, яка здивувала нас в чималому ступеня ", - говорить Аманда Хендрікс, фахівець Інституту планетології в Каліфорнії (США). Дослідниця заявила, що лабораторні досліди, в яких вчені відтворили процес відбиття світла від поверхні Реї, показали, що таємничим речовиною міг бути хлор або гідразин.

"У нас є всі підстави вважати, що на Реї є гідразин. Це дуже несподіване відкриття може мати практичну користь, якщо говорити про далекі перспективи освоєння системи Сатурна", - зазначила Хендрікс, підкресливши, що мова йде про поширене компоненті ракетного палива.

Новини

Популярні теми форуму

analytics