Close button

Влада Індії відключила інтернет протестуючим фермерам

Влада Індії відключила інтернет протестуючим фермерам

У день смерті Махатми Ганді фермери оголосили голодування, щоб підкреслити мирний характер протесту, повідомляє РБК-Украина.

Влада Індії заблокувала послуги мобільного інтернету в декількох районах навколо Нью-Делі. Протестуючі фермери почали одноденне голодування після тижневих зіткнень з владою, в результаті яких одна людина загинула і сотні отримали поранення.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Обурені новими сільськогосподарськими законами, які, за їхніми словами, приносять користь великим приватним покупцям за рахунок виробників, десятки тисяч фермерів два місяці тому розбили табори на околицях столиці.

Запланований парад тракторів у вівторок, присвячений річниці Дня Республіки, обернувся насильством, коли деякі протестуючі відхилилися від заздалегідь узгоджених маршрутів, знесли загородження і вступили в зіткнення з поліцією, яка застосувала сльозогінний газ.

З тих пір спорадичні сутички між демонстрантами, поліцією і групами, які викрикували антіфермерскі гасла, спалахували неодноразово.

У суботу міністерство внутрішніх справ Індії заявило, що інтернет-послуги в трьох місцях на околиці Нью-Делі, де проходять акції протесту, були припинені до вечора неділі, щоб "підтримати громадську безпеку".

На головній ділянці протесту біля села Сінгху на північній околиці міста в суботу було посилено присутність поліції, оскільки сотні тракторів прибули з Харьяна, одного з двох штатів, які опинилися в центрі протестів.

Керівники фермерських господарств заявили, що суботнє голодування, присвячене річниці смерті індійського лідера незалежності Махатми Ганді, покаже індійцям, що протести в більшості були мирними.

"Рух селян був і залишиться мирним. Заходи 30 січня будуть організовані для поширення цінностей істини і ненасильства",

- сказав Даршан Пал, лідер групи фермерських союзів Самюкт Кисан Морча.

Новини

Популярні теми форуму

analytics