Close button

Учені знайшли вразливі місця в ракових клітинах

Учені знайшли вразливі місця в ракових клітинах

Ізраїльські вчені представили «потужний інструмент» просування персоналізованих способів лікування раку. Команда Тель-Авівського університету заявила, що домоглася проривних результатів, які допоможуть лікарям складати більш персоналізовані призначення ліків від раку для своїх пацієнтів, повідомляє Мир24.

Багато ракових клітин мають аномальну кількість хромосом - це явище називається анеуплоїдією. Доктор Урі Бен-Давід з Тель-Авівського університету і його зарубіжні колеги завершили масштабне дослідження 1000 ракових клітин, щоб виявити залежність між рівнем анеуплоїдії і тим, наскільки сильно різні ліки впливають на клітини.

Лабораторні дослідження, проведені з вченими в США, Німеччині, Нідерландах та Італії, вказують на те, що рівень неуплоідії може стати вирішальним у визначенні методів лікування раку. Дані досвіду опубліковані в журналі Nature.

«Ми систематично визначали рівні анеуплоїдії в цих 1000 ракових клітинах і виявили ряд «вразливостей», які клітини мають перед різними ліками, заснованими на індексації рівнів анеуплоїдії. Це може стати потужним інструментом для просування персоналізованого лікування раку»,
- пояснив Бен-Давид газеті Times of Israel.

Він сподівається, що в майбутньому перевірки рівня анеуплоїдії в пухлинах пацієнтів стануть звичайним аналізом і лікарі будуть використовувати його постійно для прийняття рішення про лікування. Бен-Девід вважає, що рівень анеуплоїдії (аномального числа хромосом) - це правильна ознака того, наскільки добре пацієнти реагують на лікування.

«До сих пір у нас не було ніяких біомаркерів, щоб припустити, наскільки ефективними будуть ці препарати у різних людей, але тепер, схоже, нам це вдалося, визначаючи рівні анеуплоїдії. Це важливий перший висновок з наших досліджень, який може допомогти пацієнтам»,
- додав учений.

Новини

Популярні теми форуму

analytics