Close button

Макрон закликав Британію вибрати між США і ЄС

Макрон закликав Британію вибрати між США і ЄС

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що Велика Британія не може бути одночасно найближчим союзником Євросоюзу і США, повідомляє Новое время.

Про це повідомляє The Guardian.

За словами французького глави, уряд Великої Британії має чітко визначити зовнішньополітичний курс країни після виходу зі складу Євросоюзу.

"Який курс хоче вибрати Велика Британія? Не можна бути і кращим союзником США, і найкращим союзником ЄС, і новим Сінгапуром. Необхідно визначитися", — сказав він.

Він підкреслив, що намагатися реалізувати одночасно кілька концептів неможливо, як неможливо "бути наполовину вагітним".

"У мене склалося враження, що лідери країни обіцяли своїм громадянам відразу все підряд. Якщо Велика Британія вирішить повністю перейти на трансатлантичну політику, тоді потрібно чітко заявити про це, тому що в такому випадку це буде означати розбіжність з ЄС за правилами взаємодії і доступу до ринків", — сказав Макрон.

Він також підкреслив, що Франція і Британія залишаються союзниками.

"Хотілося б хороших, мирних відносин … Ми залишаємося союзниками. Історія та географія не змінюються, тому я не думаю, що доля британського народу відрізняється від нашої", — сказав Макрон.

Новини

Популярні теми форуму

analytics