Close button

Сена, яка вийшла з берегів, затопила центр Парижа

Сена, яка вийшла з берегів, затопила центр Парижа

Річка Сена, яка протікає через Париж, вийшла з берегів і затопила набережні в центрі столиці, повідомляє Мир24.

Це спровокували дощі, які йдуть уже кілька днів у саду Тюїльрі, Лувру та музею Орсе. У зв'язку з підвищенням рівня води міські служби прибрали з набережних пересувні кафе, лавки та сміттєві баки. Парижанам, які проживають на баржах, рекомендовано переставити в безпечне місце автомобілі, скутери та велосипеди. Доступ до багатьох набережних перекритий.

Згідно з даними державної служби спостереження за паводками Vigicrues, рівень води в Сені в районі вокзалу Аустерліц піднявся в неділю вдень до позначки 3,78 метра вище ординара. При цьому пік паводка ще не пройдений. Рівень небезпеки до «жовтого» (максимального).

Рівень Сени продовжує підвищуватися, і ця тенденція збережеться і в наступні дні в залежності від дощів. 1 лютого в середині дня рівень річки підніметься до 4 метрів.

Як зазначає ТАСС, неофіційною шкалою негоди для парижан служить знаменита п'ятиметрова фігура зуави (воїна колоніальних військ), встановлена в центрі міста на одній з опор моста Альма (з'єднує правий та лівий береги Сени). Зараз зникли ступні статуї. У 1910 році, під час найбільшої повені минулого століття, зуав практично повністю пішов під воду. Тоді рівень Сени перевищив позначку в 8,5 метра, затопивши чверть території столиці.

Підвищений рівень метеотревоги в зв'язку з повенями зберігається в 20 департаментах на півночі, сході та південному заході Франції. Дощі не припиняються останні три тижні.

Новини

Популярні теми форуму

analytics