Close button

Срібло різко подорожчало

Срібло різко подорожчало

У понеділок 1 лютого ціни на срібло підскочили на 11% і досягли максимуму за останні п'ять місяців. Акції почали рости після заклику на форумі Reddit купувати монети, повідомляє Reuters, повідомляє Лига.Финансы.

"Натовп Reddit звернув свій погляд на великого кита з точки зору спроби стимулювати щось на зразок короткочасного стиснення на ринку срібла", - заявив Кайл Родда, аналітик брокерської компанії IG Markets.

Також зросли акції компаній, які займаються видобутком срібла в Австралії та Китаї. Акції Argent Minerals, Boab Metals і Investigator Resources підскочили більш ніж на 15%.

Сервіси з продажу монет теж повідомили про безпрецедентний попит та затримки з доставленням срібла. Онлайн-біржа з дорогоцінних монет та злитків Money Metals розмістила оголошення про "екстремальний попит" і обмежила замовлення.

Інвестиціям у срібло передували тисячі повідомлень на Reddit і сотні відеороликів на YouTube із закликами інвестувати в актив.

Користувачі Reddit Wallstreetbets вважають, що на ринку срібла багато маніпуляцій. На їхню думку, зростання ціни може нашкодити великим фондам біржі Уолл-стріт, які ставлять на зниження ціни.

Станом на 11:45 вартість срібла на біржі становила 30,12 за унцію (+ 11,85%).

Раніше масові інвестиції користувачів Reddit привели до різкого зростання акцій компанії GameStop на 1500%.

Новини

Популярні теми форуму

analytics