Close button

COVID змусив американців витратити пенсійні накопичення

COVID змусив американців витратити пенсійні накопичення

Майже 60% американців були змушені знімати кошти зі своїх пенсійних рахунків під час пандемії коронавірусу, говорять результати дослідження, проведеного журналом Kiplinger і компанією Personal Capital, повідомляє ИноТВ.

Викликана поширенням коронавірусу криза, закриття цілого ряду державних установ і максимальне з часів Великої депресії безробіття змусили американців знімати гроші з рахунків, на яких вони зберігали кошти на старість.

За даними дослідження, у 2020 році більшість жителів США у віці від 50 до 74 років були змушені знімати гроші з найбільш популярних серед американців пенсійних рахунків 401(К) й IRA. 63% опитаних заявили, що використовували кошти для покриття повсякденних витрат, інші направили їх на оплату медичних рахунків, ремонт житла або фінансову допомогу родичам. Мова йде про досить значні суми. Так, близько третини респондентів зняли зі свого рахунку більше $75 тис.

Крім того, більш ніж половина опитаних відзначили, що планують працювати довше або відкласти вихід на пенсію у зв'язку з фінансовими труднощами, викликаними пандемією.

При цьому за даними 2019 року близько половини американців у віці від 32 років до 61 року не мають ніяких пенсійних заощаджень, а у більшості з тих, у кого вони все-таки є, мають заощадження на суму не більше $21 тис.

Також близько 30% американців взяли пільгові позики в рамках пакету заходів зі стимулювання економіки CARES Act, створеного в березні. Причому 58% з тих, хто звернувся до такого заходу, взяли позику на суму понад $50 тис. з можливих $100 тис.

За словами редактора журналу Kiplinger Personal Finance Марка Солхейма, дослідження вказує на довгострокові наслідки пандемії для жителів США.

"Минулий рік похитнув упевненість більшості американців, що зберігають кошти для виходу на пенсію. З огляду на те, що багато людей залазять в свої пенсійні накопичення або планують працювати довше, 2020 рік матиме довгострокові наслідки на роки вперед", - наводить Business Insider слова Солхейма.

При цьому очікується, що багато з 22 млн втрачених за час пандемії робочих місць не вдасться повернути протягом декількох років. За прогнозом головного економіста Moody's Analytics Марка Занді, вони відновляться лише до 2024 року.

Новини

Популярні теми форуму

analytics