Close button

Секрет цього електробайка за крихітні $ 5000

Секрет цього електробайка за крихітні $ 5000

Процес перекладу транспорту на електричну тягу стрімко набирає обертів, і поряд з електромобілями на вулицях все частіше зустрічаються електричні мотоцикли, повідомляє Техкульт.

Ймовірно, це можна віднести до «проблем зростання», але електричний транспорт все ще коштує дорожче звичайного, навіть незважаючи на постійне вдосконалення технологій його виробництва. Характерний приклад: електрична версія легендарного Harley Davidson - LiveWire. Сьогодні він коштує, як Nissan Leaf, тобто приблизно 30 000 доларів. На відміну від нього, електробайк Metacycle від американської кампанії SONDORS коштує всього 5000 доларів.

Як зізнається засновник кампанії Шторм Сондорс, головною проблемою при створенні електробайка стали не батарея, не двигун і не контролер, а міцна рама. Як тільки вона була вирішена, все інше пішло як по маслу. Замість традиційної рами із зварених труб був розроблений литий алюмінієвий каркас, набагато дешевший і простий у виробництві.

Мотоцикл оснащений електричним маточинного двигуном з постійним магнітом номінальною потужністю 10,7 л. с. (8 кВт) і максимальної - 19 л. с. (14,5 кВт). Машина важить 91 кг і може розганятися до 137 км / ч. Джерело живлення - літій-іонний акумулятор потужністю 4 кВт⋅ч, що забезпечує 130-кілометровий пробіг.

Оскільки кінцева ціна Metacycle всього 5000 доларів, його майбутнім власникам не варто розраховувати на велику кількість наворотів. Чи не буде можливості швидкої зарядки, а також підключення до Інтернету, хоча на електробайк і передбачено місце для смартфона, який дозволяє використовувати гаджет для навігації. Початок серійного випуску заплановано на 4-й квартал 2021 року.

Новини

Популярні теми форуму

analytics