Close button

Байден агітує за прийняття пакет економічної допомоги в $1,9 трлн

Байден агітує за прийняття пакет економічної допомоги в $1,9 трлн

Президент у вівторок відвідав Вісконсин, який сильно постраждав від пандемії COVID-19, повідомляє Голос Америки.

Президент США Джо Байден у вівторок відвідав штат Вісконсин, де розповів про переваги запропонованого ним пакета економічної допомоги на суму 1,9 трильйона доларів. Вісконсин - один з ключових штатів, які допомогли Байдену здобути перемогу на минулорічних президентських виборах.

Як повідомила минулого тижня прессекретар Білого дому Джен Дженніфер Псакі, в ході візиту в штат, який сильно постраждав від пандемії і її економічних наслідків, Байден виступить на зустрічі з виборцями, організованої каналом CNN.

"Це можливість почути безпосередньо від людей, як на них впливає подвійна криза", - сказала вона репортерам.

Після інавгурації Байден їздив в рідний штат Делавер і президентську резиденцію Кемп-Девід, але візит в Мілуокі, найбільше місто Вісконсину, є його першою офіційною поїздкою з моменту вступу на посаду.

Штат, що має 10 голосів в Колегії вибірників, на виборах у листопаді з невеликою перевагою підтримав Байдена.

З того часу, як в суботу Сенат виправдав експрезидента Дональда Трампа у другій справі про імпічмент, Білий дім повністю зосередився на просуванні порядку Байдена в області економіки, боротьби з COVID-19, стримування зміни клімату та вирішення проблеми расової нерівності.

Байден хоче, щоб Конгрес прийняв законопроєкт про допомогу на 1,9 трильйона доларів в найближчі тижні. Пакет передбачає виплати населенню в розмірі 1400 доларів і надбавки до допомоги по безробіттю.

Стратегія адміністрації з просування цієї та інших ініціатив в значній мірі звернена безпосередньо до виборців. 78-річний Байден, який пройшов вакцинацію від коронавірусу, найближчими днями планує активно їздити по країні.

У четвер він відвідає ще один штат, Мічиган, щоб побачити виробничу площадку Pfizer і поговорити з робітниками, які беруть участь у виробництві вакцини проти COVID-19. Цей штат з 16 голосами вибірників також сприяв перемозі Байдена на виборах.

Вісконсин підтримував кандидатів в президенти від Демократичної партії майже два десятиліття, але у 2016 році там переміг Трамп.

Республіканці незадоволені пропозицією Байдена з економічної допомоги у зв'язку з пандемією, наполягаючи на зменшенні суми пакета. Байден і його союзники наполягають, що великий пакет допоможе стимулювати економіку і взяти під контроль пандемію, яка вже забрала понад 485 000 життів у США.

Новини

Популярні теми форуму

analytics