Close button

Велика Британія підтримуватиме переселенців з Криму

Велика Британія підтримуватиме переселенців з Криму

Велика Британія залишатиметься на передовій міжнародних зусиль для припинення незаконного контролю з боку Росії над Кримським півостровом, і оголошує про новий проект для поліпшення життя українців у Криму, повідомляє Интерфакс-Украина.

Про це повідомляє прес-служба уряду Великої Британії.

"Велика Британія стоїть пліч-о-пліч з Україною у протидії незаконній анексії Криму, і ми будемо продовжувати підтримувати тих, на чиє життя вплинула необґрунтована агресія Росії. Росія намагається приховати свої порушення прав людини, перешкоджаючи доступу міжнародних спостерігачів у Криму. Але ми тісно співпрацюватимемо з ООН і міжнародними партнерами, щоб притягти Росію до відповідальності", - наводить слова глави МЗС Великої Британії Домініка Рааба прес-служба відомства.

Так, у сьому річницю тимчасової окупації АРК Велика Британія оголосила про виділення фінансування під новий проект, спрямований на поліпшення доступу до важливих послуг для українців, які проживають в Криму.

Зазначається, що внесок Великої Британії в цей проект становитиме £168 тис., що "сприятиме місцевій владі сусідньої Херсонської області в наданні допомоги тим, кому важко дістатися лікарень або подати документи для отримання українських паспортів".

Також Велика Британія закликала Росію негайно звільнити всіх українських політичних в'язнів у Криму та на території РФ.

Крім іншого Велика Британія також вітає "Кримську платформу", яка консолідує зусилля міжнародного співтовариства щодо повернення Криму під контроль України.

Новини

Популярні теми форуму

analytics