Close button

Зеленський підписав указ про санкції проти Медведчука

Зеленський підписав указ про санкції проти Медведчука

Президент України Володимир Зеленський своїм указом ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України про санкції проти народного депутата Віктора Медведчука, які розраховані на три роки, повідомила пресслужба президента, повідомляє Интерфакс-Украина.

"Ввести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 19 лютого 2021р "Про застосування та внесення змін до персональних спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції)" (додається)", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, контроль за виконанням рішення покладається на секретаря РНБО Олексія Данилова.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Згідно з рішенням РНБО, санкції введені проти 19 юридичних та 8 фізичних осіб. Серед них Медведчук і його дружина Оксана Марченко, а також кілька громадян Росії.

Крім того, до списку санкцій потрапили п'ять громадян Росії, а саме Костянтин Вацковський, Валерій Донченко, Сергій Лісогор, Олександр Маслюк та Михайло Попов. Також під санкції потрапила одна громадянка України - Наталія Лавренюк.

Як зазначається, санкції проти Медведчука передбачають блокування активів, обмеження торгових операцій, припинення виконання економічних і фінансових зобов'язань, анулювання ліцензій на користування надрами. Також забороняється транзит ресурсів по території України і виведення капіталів за кордон.

Крім того, нардеп не зможе брати участь у приватизації, інвестувати за кордон, а також розміщувати валютні цінності на рахунках за кордоном.

Новини

Популярні теми форуму

analytics