Close button

Тихановська заявила про тимчасовий програш білоруської опозиції

Тихановська заявила про тимчасовий програш білоруської опозиції

Екс-кандидат в президенти Білорусі Світлана Тихановська визнала, що опозиція "втратила вулиці", проте висловила сподівання, що учасники протесту продовжать акції вже цієї весни, повідомляє DW.

Інтерв'ю з Тихановською розмістила на своєму сайті в п'ятницю, 19 лютого, швейцарська щоденна газета Le Temps. Матеріал з лідером білоруської опозиції опублікований напередодні її візиту до Швейцарії.

"Я повинна визнати, що ми втратили вулиці, у нас немає можливості боротися з насильством режиму проти протестуючих - у них є зброя, у них є сила, так що так, на даний момент здається, що ми програли", - заявила Тихановська.

Разом з тим вона зазначила, що вже зараз йде побудова структур для "завтрашньої боротьби". Вона додала, що робляться спроби зв'язати між собою різні опозиційні об'єднання - на рівні лікарів, вчителів, колишніх силовиків.

"Наша стратегія полягає в тому, щоб краще організуватися, піддавати режим постійного тиску - до тих пір, поки люди не будуть готові вийти на вулиці знову, можливо, навесні", - резюмувала екс-кандидат в президенти.

Тихановська чекає зустрічі з верховним комісаром ООН з прав людини

Світлана Тихановська висловила надію на те, що в ході свого візиту до Швейцарії зустрінеться з новим головою Федеральної ради цієї країни Андреасом Ебі, а також з верховним комісаром ООН з прав людини Мішель Бачелет. З нею лідер білоруської опозиції, зокрема, сподівається обговорити перспективи "міжнародного розслідування злочинів, скоєних в країні в останні місяці".

Новини

Популярні теми форуму

analytics