Close button

Кулеба і Ткаченко обурені репресіями проти журналістів в Білорусі

Кулеба і Ткаченко обурені репресіями проти журналістів в Білорусі

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба спільно з міністром культури і інформаційної політики Олександром Ткаченком висловлюють обурення подіями в Республіці Білорусь, де влада продовжує утиски і репресії проти журналістів, повідомляє Интерфакс-Украина.

"Весь демократичний світ визнає засоби масової інформації четвертою владою і не втручається в їхню професійну діяльність. Наступ на свободу слова, життя і здоров'я журналістів в Республіці Білорусь відкрито порушує ці базові принципи", - йдеться в оприлюдненому в неділю совестном заяві Кулеби і Ткаченко про репресії проти журналістів в Білорусі.

Міністри підкреслюють, що Україна рішуче стоїть на захисті демократії і свободи журналістської діяльності і разом з міжнародним співтовариством засуджує наступ білоруської влади на представників ЗМІ.

"Особливе занепокоєння викликає деструктивна діяльність Росії, яка з використанням своєї армії пропагандистів повністю узурпувала інформаційний простір Білорусі, позбавивши білорусів права на вільний доступ до різних джерел інформації", - йдеться в заяві.

Новини

Популярні теми форуму

analytics