Close button

Техас накрила продовольча криза

Техас накрила продовольча криза

Американський штат Техас накрила продовольча криза на тлі найсильніших за кілька десятиліть морозів, що сталися в регіоні в лютому 2021 року і наступних відключень електромереж. Про це пише Bloomberg, повідомляє Лента.ру.

Через закриття торгових точок багато магазинів змушені викидати швидкопсувні продукти з вичерпаним строком придатності і зазнають труднощів з поставками нової їжі. Місцеві жителі діляться один з одним порадами, де можна купити молоко або бутильовану воду. Аналогічна ситуація склалася в сфері громадського харчування, де закриті через морози заклади також змушені позбуватися від їжі. На тлі холодів проблеми з продовольством виникають не тільки у «традиційних» кафе і ресторанів, а й у онлайн-платформ для замовлення їжі, таких як UberEats.

Як зазначає агентство, у багатьох районах полиці магазинів залишаються порожніми через проблеми з доставкою товарів. В супермаркетах Х'юстона, де ще вранці в п'ятницю, 19 лютого, полки були заповнені, з 4:00 ранку за місцевим часом вишикувалися черги. В результаті вже до обіду в торгових точках не залишилося хліба, молока, сиру, м'яса птиці, гарячої їжі та бутильованої води.

Техас, який є найбільшим американським штатом, в лютому 2021 року зіткнувся зі найсильнішими за більш ніж 30 років морозами. В регіоні знизився видобуток нафти і газу, а також стався енергетичний і транспортний колапс. Мільйони техасців залишилися без електрики та опалення.

Новини

Популярні теми форуму

analytics