Close button

Єгипет і Палестина підписали угоду про розробку газового родовища

Єгипет і Палестина підписали угоду про розробку газового родовища

Єгипет і Палестина підписали в неділю угоду про співпрацю в розробці газового родовища в Газі, повідомляє ТАСС.

Про це повідомив єгипетський міністр нафти і мінеральних ресурсів Тарік аль-Мулла за підсумками переговорів в Рамаллі з радником палестинського керівника з економічних питань та головою ради директорів інвестиційного фонду Палестини Мухаммедом Мустафою.

Як передає видання «Аш-Шурук», на зустрічі сторони обговорили співпрацю «в цьому життєво важливому секторі». «Єгипет, - зазначив аль-Мулла, твердо підтримує національні права Палестини на експлуатацію своїх природних ресурсів і її суверенітет над цими ресурсами, головним з яких є газове родовище Гази». Сторони висловилися за прискорення розробки газового родовища, підкресливши важливість Східно-Середземноморського газового форуму в сприянні освоєння державами-членами їх природних ресурсів, і підтвердили, що розробка газового родовища в Газі може стати рішенням енергетичної кризи прибережного анклаву і дозволить забезпечити сировиною електростанцію в Дженіне, а також буде сприяти зміцненню палестинської національної незалежності з опорою на власні ресурси.

У цьому контексті обидві сторони домовилися активізувати двостороннє співробітництво, а також з іншими державами - членами Східно-Середземноморського газового форуму, в першу чергу з Ізраїлем, щоб полегшити і прискорити розробку газового родовища Гази, «необхідність у чому давно назріла». Єгипет і Палестина підписали також меморандум про взаєморозуміння між сторонами-партнерами в освоєнні цього газового родовища, які представлені Палестинським інвестиційним фондом і однією з найбільших будівельних компаній Близького Сходу Consolidated Contractors Company (CCC), а також Єгипетської холдингової газовою компанією (Egyptian Natural Gas Holding Company - EGAS).

Новини

Популярні теми форуму

analytics