Close button

На Уолл-стріт очікують високих доходностей держоблігацій США

На Уолл-стріт очікують високих доходностей держоблігацій США

Фактори, що перешкоджають зростанню доходностей на найбільшому в світі ринку боргу, поступово усуваються, повідомляє finanz.ru.

Присутність "ведмедів" на ринку на початку 2021 року, ймовірно, не буде скороминущим, і ставки прибутковості казначейських облігацій нарешті вирвуться з усталених діапазонів і кинуться до рівнів, останній раз відзначалися на початку пандемії. Більшість аналітиків Уолл-стріт очікують навіть більш високих доходностей, враховуючи впровадження вакцин і очікування повернення компаній до роботи і нових бюджетних стимулів.

Загроза збільшення вартості запозичень вже нависла над ризиковими активами - від акцій США до паперів країн, що розвиваються. Зростання доходностей поки, мабуть, не турбує чиновників Федеральної резервної системи, але трейдери будуть стежити за ознаками стурбованості збільшенням ставок довгих бондів в коментарях Джерома Пауелла в Конгресі на цьому тижні. За відсутності будь-яких натяків учасники ринку будуть будувати власні припущення щодо рівнів, до яких рефляціонная торгівля може підштовхнути прибутковості бондів.

"До пандемії прибутковість 10-річних облігацій становила близько 1,6%, і, якщо ми повернемося більш-менш до тієї ж ситуації в економіці, яка була в той час, причин, чому прибутковості повинні бути нижче того рівня, не буде", - сказав Стівен Стенлі, головний економіст Amherst Pierpont Securities.

Він прогнозує, що ставка по 10-річних паперах США до кінця року досягне 2% - рівня, який останній раз відзначався в серпні 2019 року.

Новини

Популярні теми форуму

analytics