Close button

Австрія дистанціювалася від компанії, що будує театр в окупованому Криму

Австрія дистанціювалася від компанії, що будує театр в окупованому Криму

Австрія продовжує підтримувати територіальну цілісність України, а дії приватної компанії не порушують політику невизнання незаконної анексії Криму Російською Федерацією, повідомляє Европейская правда.

Про це повідомили в Міністерстві закордонних справ Австрії, коментуючи участь австрійського архітектурного бюро в будівництві оперного театру в окупованому Севастополі.

"Австрія підтримує незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів і засуджує незаконну анексію Криму та Севастополя. Австрія повністю підтримує відповідну політику ЄС щодо невизнання, включаючи режим санкцій, і сумлінно ставиться до її реалізації... Дії приватних компаній не є державною діяльністю і тому не можуть представляти порушення політики невизнання", - відзначили в МЗС Австрії.

Разом з тим в МЗС Австрії заявили, що санкції ЄС у відповідь на незаконну анексію Криму і Севастополя "забороняють тільки певну економічну діяльність, але не всі економічні відносини приватних компаній з Кримом", додавши, що компанії повинні дотримуватися чинних норм санкцій.

Перед цим стало відомо, що прокуратура Відня не порушувала кримінального провадження проти віденського архітектурного бюро Coop Himmelblau за його участь у проектах із будівництва оперного театру в Севастополі - через відсутність підозри в скоєнні злочину.

Прокуратура Автономної Республіки Крим за зверненням Міністерства закордонних справ України відкрила кримінальне провадження проти представників австрійського архітектурного бюро, яке бере участь в будівництві оперного театру в окупованому Росією Севастополі.

Новини

Популярні теми форуму

analytics