Close button

У Криму влада РФ заборонила говорити на рідних мовах

У Криму влада РФ заборонила говорити на рідних мовах

У анексованому Криму російська влада заборонила жителям півострова говорити на українській та кримськотатарській мовах, повідомляє Вести.

Про це повідомила прес-служба Представництва президента України в Автономній Республіці Крим.

"Окупаційна "влада" Криму фактично заборонила використовувати український, знищує українські медіа, школи та інші навчальні заклади. Така ж ситуація і з кримськотатарською мовою: маючи заяви і визначення окупаційної адміністрації про те, що вона є однією з офіційних мов, реальних можливостей для використання мови і її розвитку на Кримському півострові немає",- йдеться в повідомленні.

Раніше МЗС Британії привітав запуск міжнародної платформи по Криму.

"Росія намагається приховати свої порушення прав людини, перешкоджаючи доступу міжнародних спостерігачів до Криму. Але ми будемо тісно співпрацювати з ООН та міжнародними партнерами, щоб забезпечити відповідальність Росії",- заявив глава зовнішньополітичного відомства Великобританії Домінік Рааб.

Уже на 23 серпня 2021 року в Україні заплановано саміт "Кримської платформи", в якому візьмуть участь лідери іноземних держави.

Як пояснив голова МЗС Дмитро Кулеба, платформа буде об'єднанням держав, міжнародних організацій, а також недержавних гравців. Вони, за його словами, повинні об'єднати свої зусилля навколо головної мети: деокупації Криму.

Богдан Приходько

Новини

Популярні теми форуму

analytics