Close button

"Голос" і "Довіра" - основні союзники "Слуг народу": дослідження

"Голос" і "Довіра" - основні союзники "Слуг народу": дослідження

Парламентська фракція "Голос" і група "Довіра" стали основними союзниками "Слуги народу" в Раді. До такого висновку прийшли в Комітеті виборців України (КВУ) в результаті аналізу результатів голосування, повідомляє Страна.ua.

"У Верховній Раді IX скликання найчастіше за закони голосують депутати "Слуги народу", групи "Довіра" і фракції "Голос". Про це йдеться в моніторингу КВУ за результатами голосувань за прийняті закони.
За період вересень 2020 р.-січень 2021 року було прийнято 86 законів (без урахування ратифікаційних документів). В середньому кнопку "за" натиснули лише 84% або 206 з 247 депутатів "слуг народу". Решта голосів, яких не вистачало для прийняття рішень, часто забезпечували депутати групи "Довіра" і фракції "Голос". В середньому "за" натискали 66% (13 депутатів) групи "Довіра" і 65% (12 депутатів) фракції "Голос", - повідомляється на сторінці КВУ в соцмережі.

На думку КВУ, таким чином саме депутати "Голоси" і "Довіри" активно допомагали монобільшості приймати закони тоді, коли власних голосів "слугам народу" не вистачало.

"За даними голосувань близько до умовної коаліції з "Слугами народу" повинні знаходитися фракція "Голос" і група "Довіра". Саме у цих політичних сил частіше за інших збігаються результати голосувань з монобольшінством. У середньому протягом вересня-січня депутати "Слуги народу" , "Голосу" і "Довіри" разом забезпечували 231 голос, що було досить для прийняття законів", - заявив голова КВУ Олексій Кошель.

У інших фракцій і груп показники підтримки рішень парламенту - нижче. В середньому за прийняті в Раді рішення голосували 62% депутатів "Європейської солідарності" і 51% позафракційних депутатів. Також кнопку "за" в середньому натискала половина депутатів ВО "Батьківщина" (50%) і групи "За майбутнє" (45%).

"В цілому результати моніторингу вказують, що в цілому депутати всіх фракцій і груп ВР переважно підтримують рішення парламенту. Винятком є члени "Опозиційної платформи - За життя", які демонструють низький рівень підтримки прийнятих законів. У середньому "за" голосують тільки 23% депутатів ОПЗЖ. При цьому за 20 законів з 86 депутати ОПЗЖ не дали жодного голосу", - додали в КВУ.

Голос і Довіра стали основними союзниками Слуг народу в Раді

Новини

Популярні теми форуму

analytics