Close button

У Білорусі хворого на епілепсію підлітка засудили до 5 років колонії

У Білорусі хворого на епілепсію підлітка засудили до 5 років колонії

Вранці 22 лютого Гомельський залізничний суд оголосив вироки по так званій справі про "коктейлі Молотова", повідомляє Цензор.НЕТ.

Про це повідомляє правозахисний центр "Вясна".

Серед обвинувачених - 17-річний Микита Золотарьов, 26-річний Дмитро Корнєєв і 29-річний Леонід Ковальов, яких звинувачували в участі в масових заворушеннях і киданні "коктейлів Молотова" в центрі міста 10 серпня.

Сьогодні суддя Дмитро Дзяба засудив Ковальова до шести років позбавлення волі, Корнєєва - до восьми років, а Золотарьова - до п'яти років виправної колонії.

Як зазначає видання, після вироку Микита Золотарьов впав в істерику. Він кинувся до ґрат і крикнув:

"Випусти мене звідси!".

У хлопця епілепсія. Його батько повідомив журналістам, що Микита був побитий співробітниками поліції і СІЗО. Адвокат подав скаргу, але складу злочину влада не виявили. Микита розповів суду, що його били не тільки в серпні, але і 29 грудня в Гомельському СІЗО. Підліток також заявив в суді, що в СІЗО йому не давали таблетки.

"Конвоїр сказав: "Ти політичний, ти - здохнеш",- розповів неповнолітній.

Нагадаємо, 29-річний Леонід Ковальов, 17-річний Микита Золотарьов і 26-річний Дмитро Корнєєв звинувачуються в незаконному виробництві вибухових речовин, застосуванні насильства або загрозу розправи над співробітником поліції, участь у масових заворушеннях, а Ковальов ще і в участі і втягуванні неповнолітнього в вчинення злочину.

За попередньою версією слідства, Ковальов виготовив два "коктейлі Молотова", перевіз їх в центр міста і сховав в одному з дворів. Увечері 10 серпня він прибув в зону мітингів протесту, де виявив виконавців свого злочинного плану - 26-річного жителя Добруш Корнєєва та 16-річного Золотарьова.

Чоловік передав своїм новим знайомим "коктейлі Молотова", щоб вони могли підпалити стіну будинку, а потім став їх умовляти на більш радикальні дії - підпалити міський автобус або автозавод. По дорозі молоді люди зустріли військовослужбовців в / ч 5525 і закидали їх "коктейлями". Скляна пляшка впала біля військового і розбилася об асфальт. Корнєєв і Золотарьов зникли - пізніше їх затримали, а Ковальова в цей же вечір.

Ковальов і Золотарьов не визнають своєї провини. Корнєєв частково визнає.

Новини

Популярні теми форуму

analytics