Close button

Зеленський заявив, що "ковідного" фонду не існувало

Зеленський заявив, що "ковідного" фонду не існувало

Президент Володимир Зеленський заявив, що в Україні не існувало окремого фонду з боротьби з COVID-19, повідомляє Буквы.

Про це глава держави заявив в рамках форуму “Україна 30”.

За його словами, у цей фонд входили програми, гроші на які виділялися у порядку пріоритетності.

“На будівництво доріг, зокрема до лікарень, пішло 3 млрд доларів, що були отримані від “Газпрому”.

За словами Зеленського, якби довелося закрити програми “Великого будівництва”, то близько 190 тисяч людей втратили би роботу.

“Ми обмежили все… Ми не знали, що буде в майбутньому. Але потім ми зрозуміли, що потрібно відкривати, і потроху відкривали всі програми. При відкритті ми ставили пріоритети. Коли всі європейські країни втрачали робочі місця, ми порахували, що якщо закриємо програму “Велике будівництво”, ми втратимо близько 190 тис. робочих місць”, – сказав президент.

Він підкреслив, що в України не було можливості, як у європейських країн або США, просто взяти і виділити гроші на підтримку різних сфер.

“Не існував окремий фонд – його не було… “Ковідний фонд” – це були всі програми, які ми об’єднували і поставили рамки “не можна брати звідти гроші”, – сказав президент.

Нагадаємо, що раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков попросив прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля виділити додаткові 126,3 млн грн із Фонду боротьби з коронавірусом COVID-19 на доплати працівникам структур МВС.

Новини

Популярні теми форуму

analytics