Close button

Українці створили перший у світі електромобіль-амфібію

Українці створили перший у світі електромобіль-амфібію

В Україні створили перший в світі електромобіль-амфібію для військових. Машина називається STORM, її модель розробив і виготовив конструктор, кандидат технічних наук України Олександр Кузнєцов і його команда, повідомляє РБК-Украина.

Про це повідомляється на сайті Highlandsystems.me. Транспортний засіб почали створювати в Київі два роки тому, авто могло триматися на воді і пройшло успішне тестування на Дніпрі.

Тоді у команди не було технічної та економічної можливості, щоб створити повноцінний зразок. Далі команда розробників переїхала до ОАЕ і в партнерстві з оборонної компанією Streit Group за п'ять місяців було зібрано зразок.

fueouzay8q_big.jpg

STORM може розвивати швидкість на піску до 140 км / год і працює без зупинок від 18 до 36 годин. Підзарядка електричного акумулятора в дорозі забезпечує дизельний генератор. Машина може їхати по воді і витримувати хвилю 1,5 м.

"На автомобілі броня фінського виробництва. Амортизатори, що витримують навантаження 65 тонн, ми замовили в Австралії. Електробатарею за нашими кресленнями виготовили в Китаї на тому ж заводі, де виробляють акумулятори для Tesla. Компанія в Шарджі для нас виготовила на замовлення гумові гусениці, міцні і зручніші в експлуатації, ніж наявні аналоги ", - зазначив Кузнєцов. 7uyevo8gg4_big.jpg

Новини

Популярні теми форуму

analytics