Close button

NASA показало перше відео посадки на Марс

NASA показало перше відео посадки на Марс

Марсохід Perseverance відправив NASA перше відео посадки. Його зробили камери на нижньому боці Perseverance до того, як він приземлився 18 лютого. Про це повідомляє NASA, повідомляє РБК-Украина.

"Я відправив зняті мною відеозаписи своєї посадки на Марс. Це була справжня подорож!" , - йдеться в повідомленні.

Також в NASA повідомили, що марсохід вже передав понад 30 гігабайт інформації. Perseverance обладнаний камерами і мікрофонами з можливістю безперервного запису. Всього у марсохода 23 камери, які підтримують масштабування і реалістичну передачу кольору, та два мікрофони.

Відзначимо, що ключовою метою місії Perseverance на Марсі є астробіологія, включаючи пошук ознак давнього мікробного життя. Марсохід буде характеризувати геологію і клімат планети. Це повинно прокласти шлях для дослідження Червоної планети людьми і стане першою місією зі збору та зберігання марсіанських каменів і реголіту (битих порід і пилу).

Нагадаємо, марсохід Perseverance американського космічного агентства NASA 18 лютого здійснив успішну посадку на Марс. Посадка марсохода Perseverance тривала 7 хвилин. Цей час в NASA називають "хвилинами жаху". Після 19 лютого марсохід Perseverance відправив вченим перше кольорове зображення з високою роздільною здатністю, яке було зроблено після його посадки.

Новини

Популярні теми форуму

analytics