Close button

Укравтодор готовий добудувати Подільсько-Воскресенський міст у Києві

Укравтодор готовий добудувати Подільсько-Воскресенський міст у Києві

"Укравтодор" готовий добудувати Подільсько-Воскресенський міст через Дніпро в Києві так само, як добудовує міст в Запоріжжі, повідомив глава "Укравтодору" Олександр Кубрак в ході Всеукраїнського форуму "Україна 30. Інфраструктура" в понеділок, повідомляє Интерфакс-Украина.

"Ми вже попередньо оцінювали цей проект. Це повинно бути політичне рішення, як і в випадку із запорізьким мостом. Після передачі нам Подільсько-Воскресенського моста зможемо завершити столичний довгобуд за півтора роки", - сказав він.

З проектів, які "Укравтодор" планує реалізувати в столиці за 1,5-2 роки, Кубрак назвав Дарницький міст.

"Ми добудуємо всі з'їзди (з моста - ІФ) спільно з "Укрзалізницею", - додав він.

Як повідомлялося, будівництво Подільського мостового переходу розпочато в грудні 2003 року, проте з 2007 року роботи були припинені через відсутність фінансування. У 2010 році фінансування було відновлено, в кінці жовтня 2010 була здана в експлуатацію перша черга: відкрито двосторонній рух транспорту по Гаванському мосту і естакаду з мосту на вул.Набережно-Хрещатицька.

Подільський мостовий перехід довжиною 7 км і шириною 35 м повинен з'єднати Правий берег (Поділ), Труханів острів і Лівий берег Києва (Троєщину і Воскресенський масив). Призначений для автомобільного транспорту і поїздів метрополітену (перспективна Подільсько-Воскресенська лінія).

На будівництво Подільсько-Воскресенського моста передбачено у 2021 році 716,8 млн грн з Спецфонду бюджету Києва, причому лише 156 млн грн це кошти місцевого бюджету, а 560 млн грн - субвенція. На січень 2021 проект виконаний на 82% (загальний кошторис - 11,3 млрд грн). Орієнтовний термін введення в експлуатацію - грудень 2024 року.

На Дарницькому мосту залишилося завершити заїзди і з'їзди на Дніпровську набережну на лівому березі.

Новини

Популярні теми форуму

analytics