Close button

Шотландію розкритикували за витрати на новий референдум про незалежність

Шотландію розкритикували за витрати на новий референдум про незалежність

Виконавчий комітет правлячої Шотландської національної партії (SNP) вирішив зарезервувати з бюджету £ 600 тис. На підготовку до проведення повторного референдуму про незалежність. Ідея викликала невдоволення у опозиції, яка звинуватила керівництво країни в тому, що воно не приділяє достатньої уваги нагальних питань і прагне посіяти розбрат в суспільстві, передає Daily Mail, повідомляє ИноТВ.

Керівництво правлячої Шотландської національної партії (SNP) звинуватили у "відриві від реальності". Приводом стало рішення її виконавчого комітету зарезервувати з недоторканного запасу £ 600 тис. На проведення повторного референдуму про незалежність, пише Daily Mail.

Опоненти вважають, що партія першого міністра Шотландії Миколи Стьорджен намагається відвернути увагу публіки від пандемії. На їхню думку, виділяючи цю "величезну суму" на підготовку до нового голосування, SNP демонструє своє прагнення повернути країну до "політиці розколу".

"Це ясно показує пріоритети SNP. У той час як Шотландія продовжує боротися з пандемією, вони упираються в просуванні планів по проведенню безрозсудного референдуму, можливо, вже в цьому році", - вважає лідер шотландських консерваторів Дуглас Росс.
"Ми повинні зосередитися на збереженні успіху програми вакцинації і боротьбі за захист роботи і засобів людей до існування. Замість цього Нікола Стёрджен і інші високопоставлені представники SNP раз по раз відмовляються виключати проведення незаконного референдуму в 2021 році", - підкреслює Росс, стверджуючи, що тільки голосування за його партію на травневих виборах допоможе згуртувати Шотландію.
"Це рішення показує відірвані від реальності пріоритети SNP. Люди втрачають свої життя і засоби до існування, але націоналісти хочуть приділити першочергову увагу повторному референдуму про вихід з Великобританії", - міркує директор кампанії Scotland in Union Памела Неш, яка виступає за єдність Сполученого Королівства.
"І, незважаючи на те, що вони витратили сотні тисяч фунтів на своє негативне бачення нашої країни, лідери SNP все ще не можуть відповісти на самі основні питання. Наприклад, яку валюту буде використовувати відокремилася Шотландія. Замість того щоб зациклюватися на тому, як розділити людей, нам потрібні політики, повні рішучості об'єднувати", - додає вона.

У SNP не забарилися відреагувати на критику.

"Дуглас Росс - безсовісний лицемір, - заявив представник партії. - Ми продовжуємо повсякденну роботу по відновленню Шотландії, в той час як вони витрачають мільйони на пропаганду про збереження Союзу. Питання на виборах в травні буде полягати в наступному: хто має право вирішувати, який країною ми повинні бути після пандемії - народ Шотландії або Борис Джонсон?"

Новини

Популярні теми форуму

analytics