Close button

Lucid Motors вийде на біржу

Lucid Motors вийде на біржу

Виробник електромобілів Lucid Motors вчора повідомив, що домовився про вихід на біржу шляхом злиття з фірмою Churchill Capital IV Corp (CCIV), повідомляє Ixbit.

Churchill Capital IV Corp відноситься до компаній категорії SPAC (Special-purpose acquisition company), створюваним спеціально для злиття з іншими компаніями для виведення їх на біржу, минаючи процедуру первинного розміщення акцій.

Операція вартістю 11,75 млрд доларів, включаючи грошовий внесок CCIV в розмірі 2,1 млрд доларів і приватні інвестиції через державний інвестиційний фонд Саудівської Аравії в розмірі 2,5 млрд доларів, призведе до створення компанії, ринкова капіталізація якої оцінюється приблизно в 64 млрд доларів .

Для порівняння: General Motors коштує близько 76 млрд доларів.

Компанія Lucid заявила, що планує почати виробництво і поставки першої моделі - седана класу люкс Lucid Air, ціни на який починаються з 77 400 доларів, у другій половині цього року. Раніше компанія обіцяла почати поставки навесні 2021 року. Випуск буде налагоджений на заводі Lucid в Арізоні. У 2022 році планується відвантаження 20 000 електромобілів, а в 2026 році - 251 000, включаючи нові моделі.

Новини

Популярні теми форуму

analytics