Close button

Новий Nissan провалив тест на безпеку пасажира

Новий Nissan провалив тест на безпеку пасажира

Національна адміністрація безпеки дорожнього руху США (NHTSA) провела серію краш-тестів популярного кросовера Nissan X-Trail, повідомляє ТСН Авто.

Відзначається, що за підсумками тестів занадто небезпечною виявилася ситуація з переднім пасажиром, безпеку якого оцінили в дві зірки.

На думку експертів NHTSA, система утримання пасажира в кросовері, не дозволяє забезпечити захист під час зіткнення. У той же час фахівці відзначили, що подібна проблема стосується близько 50 тисяч автомобілів, випущених на японському автозаводі Кюсю до 28 січня 2021 року.

Цікаво, що після цього конструкція сидінь і систем безпеки була вдосконалена, а на заводі в Штатах спочатку випускалися допрацьовані кросовери, безпеку яких збираються перевірити в травні 2021 року. Тим самим Nissan зайвий раз підтвердив відомий факт: одна і та ж модель, адресована на різні ринки, може мати відмінності в конструкції, спрямовані на відповідність всіляких вимогам і стандартам конкретних країн.

У сумарному заліку X-Trail набрав чотири зірки безпеки з п'яти можливих. Кросовер відмінно впорався з бічним зіткненням, а також з перекиданням на дах. Фахівці відзначили хорошу роботу системи напівавтономного водіння ProPilot, проте залишилися незадоволені результатом перевірки під час фронтального удару, оскільки ризик травмування переднього пасажира надзвичайно високий.

Новини

Популярні теми форуму

analytics