Close button

Справа Стерненка: "Голос" збиратиме підписи за відставку Венедиктової

Справа Стерненка: "Голос" збиратиме підписи за відставку Венедиктової

Через рішення Приморського суду Одеси про ув'язнення активіста Сергія Стерненка більш ніж на 7 років партія "Голос" анонсувала збір підписів за відставку з посади генерального прокурора Ірини Венедиктової, повідомляє ZN.ua.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив народний депутат Ярослав Юрчишин.

"Уже сьогодні мої колеги ініціюють збір підписів за відставку Ірини Венедиктової. Людина, яка спровокувала політичне рішення і вирок Сергію Стерненку, не має права обіймати посаду генерального прокурора. Сергій Стерненко не винен в цій справі, він боровся за Україну. Одна з причин вироку це те, що Стерненко критикував проросійські партії - суддя це прямо зачитав у вироку", - заявив Юрчишин.

В "Голосі" цей вирок також вважають демонстрацією того, що "судова система в Україні перетворилася на знаряддя тиску й усунення неугодних. Замість верховенства закону працює право телефонного дзвінка".

23 лютого Приморський суд Одеси визнав активіста Сергія Стерненка винним у викраденні людини та засудив його до 7 років і 3 місяців позбавлення волі. Сторона захисту відразу ж заявила, що подаватиме апеляцію.

У 2015 році Стерненко звинуватили у викраденні депутата партії "Довіряй справам" Геннадія Труханова Сергія Щербіча. Активіст нібито організував викрадення народного обранця, щоб заволодіти його коштами - 300 гривнями. Основою для цієї справи є тільки свідчення самого Щербіча.

Вікторія Хмілевська

Новини

Популярні теми форуму

analytics