Close button

США обіцяють "без коливань" ввести нові санкції проти "Північного потоку-2"

США обіцяють "без коливань" ввести нові санкції проти "Північного потоку-2"

Адміністрація Джо Байдена готова без вагань реагувати санкціями на спроби відновлення будівництва російського газопроводу Nord Stream 2, повідомляє Укринформ.

Таку позицію підтвердив у вівторок прессекретар Державного департаменту США Нед Прайс.

"Ми продовжимо інформувати Конгрес, і якщо знадобляться додаткові політичні заходи реагування на виконання вимог законодавства - я б сказав, на виконання наших інтересів, коли мова йде про Nord Stream 2 - ми без коливань зробимо це", - заявив представник зовнішньополітичного відомства США.

У відповідь на запитання, чи поділяє Білий дім стурбованість, зокрема, Польщі щодо газопроводу, Прайс підкреслив, що США проводять тісні консультації з європейськими партнерами і союзниками.

"Що стосується польської сторони, ми, безумовно, поділяємо їх занепокоєння з цього проекту в ширшому контексті. Ось чому ми однозначно заявили, що Nord Stream 2 - це погана угода. Це погана угода для Європи в контексті заявлених нею енергетичних цілей", - повторив позицію США представник Держдепу.

У понеділок США оголосили про введення санкцій проти російського судна "Фортуна", яке з початку нинішнього року намагалося продовжити будівництво Nord Stream 2. Крім того, під обмеження потрапив власник судна, ТОВ "КВТ-РУС".

Ці рішення прийняті на підставі Акта протидії противникам Америки шляхом санкцій (CAATSA), прийнятого в 2017 році, а також Акту про захист енергетичної безпеки Європи (PEESA), затвердженого в оборонному бюджеті США.

Новини

Популярні теми форуму

analytics