Close button

Siemens запустить масове виробництво водневих авто

Siemens запустить масове виробництво водневих авто

Німецький енергетичний гігант Siemens запустить масове виробництво декількох моделей автомобілів на водневих паливних елементах, повідомляє Укравтопром.

Про це йдеться в меморандумі про взаєморозуміння, який концерн уклав з британським стартапом Riversimple, передає hightech.plus.

Підрозділ Siemens UK профінансує будівництво двох нових підприємств на території Великобританії, кожне з яких буде виробляти по 5000 автомобілів на рік.

Спочатку Riversimple отримає необхідні ресурси для масового виробництва двомісного купе Rasa, яке запустять в 2023 році, а потім для водневого фургона, який будуть випускати з 2026 року. У довгостроковій перспективі Riversimple має на меті надати клієнтам в лізинг 180 тис. Водневих автомобілів до 2032 року.

Riversimple була заснована в 2007 році і розробила свій перший водневий автомобіль більше 10 років тому. Однак компанії не вдавалося вийти на масовий ринок через обмежений виробництва - максимальний обсяг поставок обмежувався 5 тис. моделями Rasa в рік.

Siemens UK дозволить Riversimple збільшити швидкість виготовлення автомобілів в три рази і створити 220 нових робочих місць.

Пізніше Siemens допоможе Riversimple сформувати надійні ланцюжка поставок водню і поступово ще наростити виробничі лінії. Британський стартап буде як розширювати існуючі підприємства, так і будувати нові. Також компанія планує розробити ще один легковий автомобіль і невеликий мінівен - обидві моделі будуть поставлятися з водневим двигуном і побудовані на тій же платформі, що і Rasa.

«Siemens розділяє нашу пристрасть до сталого розвитку, водню і економіки замкнутого циклу і має великий досвід у сфері технологічного програмного забезпечення і моделювання заводів, а також фінансування технологічного сектора», - заявив керуючий директор Riversimple Хьюго Спауерс.

Одночасно з анонсом угоди з Siemens, Riversimple також оголосила про нову мету - залучити $ 200 млн. Протягом трьох років. Ці кошти також підуть на будівництво нових підприємств і фінансування розробок компанії.

Новини

Популярні теми форуму

analytics